Hum..

Imorse när Filippa och jag skulle gå till dagis snöade det massor, såna där stora härliga snöflingor. Men Filippa tyckte inte alls om att det snöade på henne. När jag klädde på henne valde jag den lilla vagnen för hennes morfar skulle hämta henne på eftermiddagen och det är enklare att få in den vagnen i bilen. Men då visste jag inte att det snöade, men det hade nog inte gjort någon skillnad i mitt val. Men den lilla vagnen har ingen suflett (stavning?) och Lippa tyckte inte alls om snöflingorna. Hon satt och sa aj varje gång en snöflinga landade på henne. Den lilla knasbollen.

Och nu var även första dagen på den andra förskolan avklarad. Det konstiga är att det kändes som tiden gick väldigt långsamt på det här andra stället, även om det var roligt. Men kan varit för att barnen var stillsammare och lugnare här. Det var mycket skönare tillvaro och jag trivdes jätte bra. Jag trivs jätte bra på det andra stället också, men där är det mycket mer liv och rörelse och barnen känns mycket mer olydiga. Men på något sätt händer det mer där så tiden springer iväg på ett helt annat sätt.

Men den nya stället har hemspråk och gymnastik på fredagar så dom frågade om jag inte skulle kunna fråga chefen om jag kan byta dagar. Och innan jag visste ordet av det hade någon ringt chefen och han ville prata med mig. Och självklart gick jag med på att vara mån och tisdag på det lugna stället och ons - fre på det livliga stället. Men det som chockade mig mest med telefonsamtalet var:
- Hej det är Therese
- Hej gumman, hur är det? Och med din dotter, mår hon bra?
- Ja, vå båda mår bara bra.
- Jo, skulle det funka om vi bytte dagar?
- Ja självklart, det är ju det som är smidigast.
- Vad bra, du får ha det så jätte bra så hörs vi, gumman. Hej då
- Hej då!

När bröjade chefer kalla sin anställda för gumman? haha


Svar på en kommentar

Postat av: Lena
Vet inte om du tycker det är privat, men jag undrar vad det är för jobb du har börjat på?

Svar:
För det första måste jag säga att det är roligt att se att du läser min blogg igen. Eller det kanske du gjort hela tiden, men att du kommenterar igen. Om det nu är samma Lena som tidigare, vill säga.
Självklart kan jag dela med mig av vad jag jobbar med, men tänker inte nämna namnet på stället eller vart det ligger. Men mitt nya jobb är en heltidstjänst på två "privat ägda" förskolor, alltså inte komunala förskolor. Jag är måndag - onsdag på ena och torsdag och fredag på en annan.
Förskolorna har bara arabiska barn och även förskolelärarna talar arabiska, bortsett från den ansvariga. Dom flesta barnen ska börja i en svensk skola och behöver därför få hjälp med svenskan. Så min huvuduppgift är att ta hand om barnen mellan 4-6 år, få in det svenska språket mer naturligt i deras vardag. Lära dom skriva, framför allt sitt eget namn på svenska. Att dom ska kunna räkna lite grann på svenska samt det svenska alfabetet och dylikt. Kort och gott förbereda dom inför sexårsverksamheten. Så min titel är "Svenska lärare för ******* förskolebarn", coolt va? haha

Måste bara säga att jag trivs rätt bra på jobbet, även om det bara var andra dagen idag. Men dagarna flyter på så pass bra och barnen lyssnar otroligt bra på mig. Dom bråkar om vem som ska hålla mig i handen när vi är ute och dom kommer med böcker och kryper upp bredvid mig i soffan. När det var vila blev jag lämnad ensam med alla äldre barn (ca 9 st) för att läsa högt för alla. När den ansvariga brukar göra det är dom jätte stökiga, men dom låg faktiskt stilla på madrasserna och lyssnade på min saga.
Men imorgon byter jag förskola, så får se hur det går.

VAB

Igår började jag på mitt nya jobb, vilket var väldigt roligt. Men tyvärr fick jag vara hemma idag med en sjuk Filippa. Eller idag var hon inte sjuk, men hon hade feber igår kväll. Och man ska vara hemma minst 1 feberfri dag. Så idag har vi varit hemma och busat hela dagen.

Hon vägrade som vanligt att sova middag, varför blev jag ens förvånad? Så istället gick vi upp igen och då sa hon att hon ville sova i soffan men det sluta med att hon slängde nappen på golvet och for som en gummiboll upp och ner i soffan.
Efter ett tag orkade jag inte med studsbollen och frågade om hon skulle gå ner och bada istället, eftersom det ändå behövde göras. Och då skrek hon ja och sprang och hämtade sina djur som hon brukar ha i badkaret.

Och gud vad jag skratta i badrummet, den lilla token till unge jag har alltiså. Jag tvättar henne med en tvättlapp för att jag tycker det är enkelt och smidigt, och på senaste tiden ska hon också ha en för att tvätta sina djur. Men när jag var klar började hon först tvätta sina djur runt munnen och tvätta deras "hår". Sen övergick hon till att tvätta sig själv mellan tårna, under armarna och på magen. Hela tiden tittade hon på mig och skratta. Gud vad jag ångrar att jag inte hade kameran där.

Men hade kameran när hon åt glass.



När jag höll på att laga middag for Filippa runt här med eld i baken, tror hon retades en del med morfar. Svårt att säga eftersom hon sprang mellan köket och vardagsrummet hela tiden. Men rätt som det är hör jag en duns, "äsch det var väl inte så farligt" tänkte jag. Efter någon sekund hör jag hur hon börjar skicka hysteriskt, och morfar säger Therese kommer du med papper. Stackarn hade halkat trots att hon var barfota i en kurva och hann inte ta emot sig. Hon ramlade rak på munnen och självklart började det blöda. Inte överdrivet, men en del. Det blev ett hack i läppen efter ena tanden, men ingen fläskläpp. Vilken tur.

Lite feber

Nu sover Filippa gott i sin säng. Nattade henne med välling redan kvart i sex. Som vanligt när vi är hemma, alltså dom dagarna då det inte är något dagis så vägrar Filippa att sova middag. Och det gjorde hon idag med, såklart. Och redan vid tre tiden såg jag att hon började bli trött, men tyckte det var alldeles för sent för att sova middag, och jag visste även av erfarenhet att hon inte skulle somna på riktigt då heller.

Vid fem tiden kändes hon lite varm och tempern visade på 38,0, och vid halv sex ungefär kröp hon upp i min famn och sa att hon skulle sova, och borrade sig in i min överkropp.
- Men Filippa vill du inte ha lite potatisgratäng innan du ska sova?
- Nej!
- Okej, vill du ha välling och gå ner och sova redan nu?
- Jaaa, ova (sova).
- Okej, men ska vi borsta tänderna innan du går och sover då?
- Nää, Pippa vill inte.
- Okej, du slipper idag, men då får vi borsta massa imorgonbitti istället.
- Mm.. ova nu.

Hon somnade på en gång, hade vällingflaskan som hon låg och snuttade på i sömnen. Hon fick i sig nästan all välling innan hon somnade så pass djupt så hon sket i den. Men det tog ett bra tag för henne att få i sig det, hehe.
Hoppas bara hon mår bättre imorgon då hon ska vara hemma med sin morfar, medan jag börjar på det nya jobbet. Pirrigt.
Och nej hon ska inte vara hemma med morfar bara för att hon råkar vara sjuk idag, utan för att dagis har stängt så det är bestämt sen ganska långt tillbaka. Sen är det ju lite otur för båda två att hon råkar vara sjuk. Men hon kanske är frisk imorgon, efter en extra lång natts sömn.



Så här såg Filippa ut igår när släkten kom. Och hon vägrade kolla in i kameran då det fanns en dörr man kunde öppna och stänga. Hon har för övrigt börja öppna och stänga alla dörrar i hela huset. Och även lärt sig att pilla bort dörrstoppen som hindrade henne från att öppna och stänga dörrar förut.

Lördagen

Igår fick jag en underbar födelsedag med underbart sällskap och god mat. Tror inte kvällen kunde blivit mycket bättre faktiskt. Fast visst hade det varit kul om det blivit som man planerat. En utekväll med syster, Sophie och Mikaela. Men det blir inte alltid som man tänkt sig.

Idag firas mamma och jag med släkten. Och mamma hade planerat buffé och lagat mat hela gårdagen och idag. Och det är så tråkigt när folk ringer och avbokar samma dag, men ibland kan det inte hjälpas. Har man t.ex fåt kräksjukan så finns det ju inga alternativ.
Men även om det var ungefär 8-10 pers som inte kunde komma tycker jag att det var för mycket folk här så det var väl skönt också haha.

Och massa fina presenter har man fått.
One tree hill säsong 5 av min systeryster
Massa fint smink från Make up store (mitt favorit märke)
En Thomas Sabo berlock
Örhängen, små pluppar precis som jag ville ha
Pengar (som vanligt från farmor och farfar, men då kan jag köpa något själv)
En SPA behandlnig med Sophie med fika efteråt. Gud så härligt det ska bli. Tack älski!!

Och imorgon ska vi åka till skärholmen och byta min ring som jag fick av mamma och pappa igår. Och då ska jag nog passa på och kolla om jag hittar något annat roligt att köpa för pengarna jag fick av farmor och farfar.



Oj vad jag bjuder på mig själv nu. Tre hemska bilder, där mitt humör speglas otroligt mycket. Är det någon som kan missa hur jag egentligen känner på dom här bilderna? ;p
Sista bilden är egentligen väldigt dåligt tagen, men ville bara visa kläderna. :)


Happy birthday to me

Vi gratulerar! Vi gratulerar!
Vi gratulerar på din födelsedag!
 Med blommor och blader!
Vi firar denna dagen
Vi gratulerar på din födelsedag!



Blev nyss "väckt" med frukost på sängen av mammas och pappas skön sång. Väldigt vackra morgonstämmor. Filippa blev överlycklig över att se paket och ville öppna, så varsågod. Fick en jätte söt liten ring, men vet inte om jag ska kolla och se om jag ska byta till en större storlek för att kunna ha den på ett annat finger eller byta ring helt. Sen fick jag tallrikar till min samling.
Och jag ska även få en Thomas Sabo berlock, men den hade inte kommit in i butiken än, trots att mamma beställde den 4 januari.

Idag ska Filippa få gå en liten stund på dagis för måste in till jobbet och säga upp mig. Bra att göra på sin födelsedag, haha. Men har inget val, på måndag ska jag börja på det nya jobbet. Det kom lite plötsligt, han ringde igår och ville träffa mig och det slutade med att vi skrev på kontraktet. Så skönt, en heltidstjänst.
Så jag hämtar skrutten när dom sovit middag, så åker vi hem och myser och busar lite. Sen ikväll ska hon vara med mormor och morfar medan jag äter gott.

Nej, nu kanske jag ska rycka upp mig och göra mig färdig för att sedan åka till dagis.
Ha en bra dag, gott folk!

2 dagar kvar

Ja, jag kände för att byta lite utseende på bloggen så fick bli den här enkla så länge. Ville ha med texten "dina drömmar -min verklighet".
Men även en enkel header kan vara snygg. Så får se hur jag trivs med den här.


Som jag skrev i förra inlägget så fyller min kusin 21 år idag, och hennes födelsedag brukar innebära nedräkning till min födelsedag. Det är som sagt bara 2 dagar kvar då.

Så på fredag blir även jag, den knasiga lilla pricken, 21 år. Och jag ärväldigt nyfiken på vad jag ska få i födelsedagspresent.


Grattis gamling

Idag säger jag grattis till min kusifin som fyller 21 år idag.
Grattis gamling!

Lilla My

Här om dagen pratade jag med dagis om man eventuellt ska dra ner lite till på Filippas sovande, för det tar nästan en timme för henne att somna om kvällarna igen. Men personalen på Filippas avdelning tycker att jag ska lägga Lippa senare om kvällarna istället, vilket jag tycker är riktigt idiotiskt. Det är väl bättre om man håller samma tid varje kväll men drar ner på sovandet på dagtid eftersom det är det som ska bort med tiden. Det är väl bättre att dom sover bättre på nätterna än länge på dagarna?


Filippa "Lilla My" tidigare idag.
Vet inte om man ser att hon har en Lilla My tofts?


Filippa, sötnosen



En underbar bild från igår. Är den inte sjukt söt?

Frukost på sängen

Natten har varit lugn, inga spyor och ingen feber.

Jag älskar verkligen att överraska andra. Det är mycket roligare att ge än att få. Att se deras reaktion är alltid lika roligt, och oftast blir man motiverad till att fortsätta överraska eftersom det uppskattas. Och en överraskining behöver ju inte alltid vara så stor, eller speciellt dyr. Det är tanken som räknas och själva chesten.

Imorse kände jag för att överraska mamsen lite grann. Filippa älskar att springa in till sin mormor och väcka henne ganska tidigt. Men imorse sa jag åt henne att hon inte fick det, att mormor skulle få sova. Och när klockan var nio ordnade vi frukost på sängen åt mormor. Ett av hennes favorit teén, två smörgåsar precis som hon brukar vilja ha dom och ett värmeljus på en guldbricka.
I vanliga fall brukar vi bara ge varandra frukost på sängen i samband med födelsedagar. Och det är inte speciellt långt kvar tills hon fyller år, faktiskt bara en vecka idag. Men jag tyckte hon behövde ha lite uppvaktning vid sängen.

Visst är jag allt lite underbar ibland? ;p

Spyor & co

Om man ska kommentera anonymt kan man lika bra låta bli. Det är min åsikt i alla fall.

Känsliga läsare varnas. Läs detta på egen risk eller ignorera det. Ditt val!
I gårdagens inlägg skrev jag ju om att det går magsjuka på en av avdelningarna på Filippas dagis. Och att jag inte ville lämna henne på dagis för att vara på den avdelningen av den enkla anledningen att jag inte vill att vi åker på det igen. Inte bara en månad efter.
Igår kväll runt halv sju tiden fick Filippa helt plötsligt ganska hög feber, 39 grader någonting och somnade i soffan. Hon skulle egentligen få vara uppe lite längre, men pga febern somnade hon rätt snabbt på min syster. Vid halv tio vaknade hon och var rätt orolig och min mamma tog upp henne och hade henne i hennes famn ett tag, innan hela hon var nerspydd.
Efter ungefär en halvtimme blev hon nerspydd igen, och Filippa klarade sig rätt bra båda gångerna.

Det kändes jävligt tungt att hon kanske blivit magsjuk igen. Men idag har hon inte spytt någonting och feber har hon inte direkt haft heller. På förmiddagen hade hon 37,5, men efter lunchen var den nere på 36,1. Och hittills har hon inte vaknat och spytt heller. Hon vaknade till för ungefär en timme sedan och smågnällde lite grann, då kan jag säga att jag var livrädd att hon hade spytt igen. Men det hade hon inte, så håller tummarna att det inte är magsjuka.

Förra gången hon var magsjuk spydde hon en gång vid nattningen på lördagen och sen två gånger under natten. Sen var det lugnt tills på tisdagen då hon vaknade och spydde en gång. Så hennes magsjuka är något som bara verkar leva på nätterna, med uppehåll några nätter dessutom. Det jobbiga då är bara att man inte vet om den är över.
Men den gången kunde man se i hennes avföring att det fanns bakterier i tarmarna. Enligt sjukvårdsupplysningen så är det bakterier om avföringen har lite gröntaktig färg, vilken den hade då. Men än så länge inte nu.

Så nu håller vi tummarna...

Började med dagis, men slutade med vikt

Idag var allt jobb inställt på jobbet så fick en ledig fredag, vilket är riktigt skönt. Och på fredagar har personalen på Filippas avdelening planering hela dagen så barnen får vara på avdelningen mitt emot. Och här om dagen när jag lämnade Filippa såg jag att dom skrivit en lapp om att det går magsjuka på deras avdelning. Så jag tvekade inte alls om att ha Lippa hemma idag. Magsjuka - nej tack. Räcker med den vi hade innan jul. Jag tappade 3 kilo efter att spytt en dag, och jag har fortfarande inte lyckats gå upp dom där kilona. Så en till omgång vill jag inte ha.

Folk klagar redan på att jag är för smal. Visst visar vågen lite för lite, det är jag medveten om. Men hur mycket jag än försöker så kan jag inte gå upp i vikt. Allt onyttigt som jag äter hjälper mig endast att behålla vikten så jag slipper minska hela tiden.
Här om dagen frågade en person om jag var nöjd med min kropp. Ganska snabbt svarade jag både ja och nej. Det kan ju låta lite konsigt, som man inte kan bestämma sig om man är nöjd eller inte. Men min förklaring är väl egentligen ganska enkel. Jag är nöjd att min kropp är smal, har lite antydningar till former osv. Att jag kan äta vad som helt utan att det märks. Men jag skulle samtidigt gärna väga lite mer så man får lite mer kurvor och en kvinnligare kropp.

Dom flesta tycker oftast att man bara ska vara glad och tacksam för att man fått en smal kropp som inte påverkas av vad man äter. Och visst är jag väldigt tacksam för det eftersom jag är en godisgris. Men även smala får problem. På samma sätt som överviktiga tycker att valkar hänger över, tycker smala att t.ex. höftbenen stycker ut för mycket.
Ett av mina jobbigaste problem med min kropp är att jag inte har något underhudsfett. Och det leder till att jag jämt och ständigt fryser, spelar ingen roll hur mycket jag klär på mig, jag är ständigt iskall.

Oj det blev kanske ett lite negativt inlägg. :p

Nagellack

Förra tisdagen (den 6 januari) skulle vi åka iväg på kalkonmiddag, och min syrra satt och fixade sina naglar vid köksbordet. Då kom Filippa springandes, satte sig på sin stol och drog av sig strumporna. Slängde upp fötterna på bordet och sa "vill ha". Eftersom min syrra bara hade olja på sina naglar så gick hon och hämtade ett rosa nagellack.




Inte på smällen

Nej jag är inte på smällen, absolut inte.

Idag kan jag berätta vad som gjort mig så glad, och det har med jobb att göra. I måndags ringde dom från ett jobb jag sökt och ville att jag skulle komma på en intervju.
Idag var jag där, och jag börjar antagligen i februari eller mars. Jag ger mer info senare.

och Therese, självklart ska det bli mer bilder.

Så lycklig

Jag kommer inte berätta vad det är, för vill att det ska vara säkert först, inte ge mig själv eller er falska förhoppningar. Men just nu svävar jag på moln. Ingenting kan platta ihop mig idag, leendet på mina läppar stannar kvar vad som än händer.

Jag svävar runt på moln, och jag tänker inte komma ner, inte ikväll eller imorgon i alla fall.

Skansen

Idag hade min mamma planerat in att städa bort julen, och ville helst göra det ifred. Så hon satte Filippa förbud på huset och bad mig för flera dagar sedan att hitta på något med Filippa någon annanstans.
Efter mycket tänkande och funderande så bestämde jag mig för att vi skulle åka till skansen och kolla på dom få djuren som faktiskt var ute nu. Så efter lunchen och allt jagande efter Filippa för att få på henne kläderna kom vi äntligen iväg så mormor kunde börja sin städning.

Filippa var helt underbar hela dagen, inget gnäll eller pipande alls. Förutom när vi skulle gå från skansens butik vid aporna, för hon ville ha med sig massa badankor. Men så fort vi kom ut och jag satte henne i vagnen så vart hon tyst. Och somnade i vagnen, det var egentligen en väldigt dum tid att ta sin powernap på, 16.04, men jag hade inte hjärta att väcka henne. Så när jag gick på tåget ungefär 30 minuter senare så väckte jag henne. Var rädd att hon skulle bli jätte ledsen och grinig för hon verkade sova väldigt djupt. Men när jag smekte henne lite på kinden och sa hennes namn några gånger så satte hon sig upp och sken som en sol. Sen satt vi och sjöng här kommer pippi långstrump och lilla snigel hela vägen till Tumba.

Som dom flesta säkert förstår (som följer min blogg) så hade Filippa lite svårt att somna nu på kvällen efter sin powernap så sent, eftersom hon har svårt att somna bara av att hon sover middag överhuvidtaget när vi är hemma. Men det tog inte så lång tid som jag var rädd för att det skulle göra. det tog nästan en timme, vilket jag tycker är lite för länge, men trodde det skulle ta ungefär 1½ - 2 timmar.

Måste bara nämna att det här var en av mina bästa dagar, på ett bra tag. Filippa är verkligen världens underbaraste! All kärlek till henne <3

Ganska mycket känslor

Igår när jag satt på tåget på väg hem från jobbet satt jag och lyssnade på musik och stirrade ut genom fönstret. Efter ett tag kom jag på mig själv med att sitta och tänka massor med nästan tårar i ögonen. Det kom som en vindpust och helt plötsligt saknade jag Filippa så otroligt mycket så jag nästan började gråta. Jag saknar henne jämt när jag inte är med henne, men det är en sån där härlig saknad som jag tror att alla har efter någon man tycker om. Men saknaden som kom igår var hemsk. Det gjorde så ont att jag inte var hos henne just då. Älskar verkligen den där lilla tokungen. Hon är mitt lilla mirakel.

Och som om det inte vore nog med att jag satt och toksaknade Filippa, så satt jag och tänkte på farfar. Jag har (som dom flesta i min närhet vet om) ganska ont i halsen just nu, och på vägen hem från jobbet igår stannade jag och köpte halstabletter. Ville ha ett par rätt starka så det skulle kännas, men tycker inte om dom vanliga vicks blå, så tog ekalyptos. Och när vi var små så hade farfar alltid såna hemma. Syster och jag fick alltid smaka, och efter det förknippar jag alltid vicks blå ekalyptos med min farfar. Även om det kanske är över 10 år sedan han slutade äta dom, eller i alla fall alltid ha såna hemma.
Och min farfar mår inte så jätte bra, han har väldigt ont i sina leder och åldern börjar komma ikapp honom. Så när jag satt där på tåget med en halstablett i munnen och mina kärlekslåtar i öronen hade jag otroligt svårt att hålla tillbaka tårarna. Den otroliga saknaden efter Filippa, och alla minnen man har från farmor och farfar.

Man får verkligen vara glad så länge man får ha kvar alla äldre, eller alla nära och kära överhuvudtaget i sitt liv. Och jag är otroligt lycklig över att alla mina släktingar lever och fått chansen att träffa någon så underbar som Filippa. Det är dom verkligen värda, och jag med för den delen.
Och även om många tyckte att jag gjorde fel när jag valde att behålla barnet, att jag sabbade mitt liv, så är jag otroligt glad över att dom fått chansen att träffa det barnet. Att jag fått chansen att visa att jag lyckades, att jag lyckas med min uppfostran med Filippa. Trots att jag fortfarande gick på gymnasiet och behövde ta ett studieuppehåll på ett år, gick jag tillbaka till skolan och tog studenten ett år senare. Även om det kanske är ett skitjobb, så lyckades jag i alla fall skaffa mig ett jobb efter studenten så jag får en liten inkomst.
Det är jag så jäkla glad över att jag fått bevisa, visa att dom hade fel.

En bild, blev 3



Bild 1: Orginalet, orört
Bild 2: Testade någon guide hur man skulle fixa till sina foton, men tyckte det blev lite ljust. Men det har väl sin charm det med.
Bild 3: Testade en annan sort. Rätt nöjd, fast väldigt slarvigt gjord.

Vad tycker ni? Allvarligt alltså!


Lite kul på jobbet ska man allt ha ibland.
Personalansvarig: Therese, dig fantiserade jag om idag.
Jag: Tror inte jag vill höra mer nu.
Personalansvarig: Okej, jag tänkte på dig idag.
Jag: Som vanligt då ;)
Personalansvarig: Eeh... nu glömde jag bort vad jag skulle säga.

Dagis och drömmar

Då var första dagisdagen här, och det var absolut inga problem alls att lämna henne eftersom hon såg Tilde, hennes favorit. Och det var inge krångel eller liknande på morgonen heller, hon hade bara lite åsikter (som vanligt) om vad hon skulle ha på sig och vlken ordning ytterkläderna skulle på. Hon klär väldigt gärna på sig ytterkläderna för hon gillar att vara ute, men det blir lätt lite bråk då för hon vill ha på sig sina skor först. Och det går ju inte när det är vinter och man ska krångla på en overall, men efter lite om och men så brukar hon inse det i alla fall.
Ska bli kul att höra hur hon sovit idag på dagis när jag hämtar henne i eftermiddag/kväll.

Igår kväll läste jag lite innan jag somna, som vanligt. Och precis innan jag slutade läsa dagen innan så dog systranas(det handlar om tre systrar) pappa, så igår kväll handlade allt om hans död. Hur skulle allt fungera nu när han bara lämnat dom osv.
Och för första gången på evigheter kommer jag ihåg vad jag drömde i natt. Jag gick igenom samma sak om min pappa, inte att han dog direkt, men om han skulle ha gjort det så skulle det vara flera saker som jag inte skulle kunna göra för det är saker som alltid han gör. Som t.ex. är det alltid min pappa som fixar med laxen på julafton, och det skulle betyda att jag inte skulle få någon lax (som är det bästa på julbordet) på julafton om ingen annan fixar det såklart. Jag skulle aldrig mata fåglar och lite andra små saker.

Som ni säkert förstår sov jag inge vidare inatt.


Födelsedagspresenter tankar

Jaha, nu börjar bloggen få lite ordning och reda igen efter allt pysslande. Men jag vet inte riktigt än om jag är nöjd, om det här är jag. Visst är rosa väldigt mycket mig, eller det var i alla fall. Nu börjar jag komma in ganska mycket på limegrönt. Får känna efter lite.

Nu är det inte jätte långt kvar tills jag fyller år och alla börjar fråga vad jag önskar mig i födelsedagspresent. Visst har jag skrivit ner en liten lista, fast det mesta är faktiskt kvar från jullistan. Men det känns som det bara är tråkiga saker jag kommit på, och skulle gärna vilja komma på någon "ja det där vill jag verkligen ha" -grej, men hur mycket jag än funderar kommer jag inte på något.. Så trist! Hjärnan jobbar på högvarv, men det hjälper inte.

Filippa fyller år bara en månad efter mig (eller det är inte ens en månad) och det börjar ju bli dags att fundera ut några bra presenter till henne också eftersom jag är en person som gärna vill vara ute i god tid med både julklappar och födelsedagspresenter så man kan fördela kostnaderna på flera månader (eller i alla fall 2). Och det som är lite retsamt är att man kommer på hur mycket roligt som helst som man kan ge henne. Fast det är ju lite anorlunda, när barn är i hennes ålder är det oftast väldigt lätt eftersom dom uppskattar det mesta. Eller i alla fall Filippa. Hon säger wow till allt hon får.

Nytt utseende

Håller på och uppdaterar utseendet, men hinner inte färdigt nu så fortsätter senare :)

Igår och idag i bilder


Igår när Sophie var här busade vi med såpbubblor.


Filippa skulle självklart också blåsa bubblor.


Sen försökte vi ju få med en såpbubbla på kort, men det var ju inte det enklaste.


Sen busade Sophie och Filippa.


Sen var det lite kvällsgymnastik.


Var bara tvungen att foto henne medan hårbandet fick sitta kvar.


Idag har vi även varit duktiga och bakat scones.


Sen fick mormor agera häst.

Sovning för Filippa

Nu är det inte många dagar kvar tills det är dags för dagislämning och jobb. Jag tror Filippa kommer uppskatta att få komma tillbaka till dagis efter långledigt och få leka med alla andra barnen. Bli aktiverad på ett helt annat sätt. Och hur kul eller hur mycket jag än älskar att vara hemma med Filippa så tycker jag faktiskt att det ska bli kul att börja jobba igen.
Det enda som kan bli lite knepigt är att jag är bortskämd med att Filippa somnar direkt efter hon druktigt upp vällingen eftersom hon slutat sova på dagarna när vi bara är hemma.
Men på dagis kommer hon nog sova ungefär en timme som hon brukar eftersom det är mer liv och rörelse där. Och då kommer det ta längre tid för henne att somna på kvällen.

Men det kommer bli roligt att se om hon vill sova på dagis, eller om hon väljer att vara vaken där med. Men jag tror att hon skulle behöva sova lite på dagis om hon ska orka. Men det får vi väl se i slutet på veckan. :)

Skaffa ett liv

Jag blir så irriterad ibland på folk som inte har någon respekt eller skam i kroppen alls. Visst går mer eller mindre alla ungdomar igenom perioder då det är roligare att busa och förstöra. Men jag tycker ändå att man måste dra en gräns om hur långt man får gå.

Innan vi flyttade in i den här villan som vi bor i nu, så bodde det ett äldre par som alltid var utsatta för alla hemska bus och saker. Huset ligger lite illa till om man tänker på det sättet, går du på gångvägen så går du i stort sätt runt hela huset. Så huset och tomten är egentligen ganska obevakad av grannar och omgivning.
Ungdomarna som alltid busat med det äldre paret har inte brytt sig om att dom flyttat och fortsatt med det enda och det andra ibland.

Sommaren efter vi flyttat in fick pappa ett jätte fint fågelbad som han plaserade ut på tomten. Alla som känner min pappa vet att han är en riktig fågelälskare, har hundra olika fågelmats grejer och liknande. Men redan samma sommar eller höst försvann fågelbadet spårlöst. Det var någon som varit inne på tomten och tagit det. Och nu i efterhand vet vi vem, men det behöver vi inte gå in på.

På julafton gick jag, syrran och min pojkvän ner till ica för att handla några saker och när vi kom hem och genade över tomten såg vi att soluret var borta. Inte för att någon kommer sakna det, för det var väl ingen som tyckte det var speciellt vacket. Men det är själva grejen med att sno saker från andras tomter. Det är stöld, och hur kul man än tycker det är att förstöra och liknande tycker jag att det är att gå alldeles för långt.

Det är inte bara saker dom tar, det är även ägg som kastas på rutor osv. Har bara en sak att säga dom, skaffa ett liv.


Nyår


Dom kommer säkert be mig ta bort kortet för dom är ju aldrig nöjda, men chansar på att dom tillåter den här.

Vill i alla fall bara säga tack för en bra nyårsafton.

Trötter sover redan

Filippa ligger redan och sover för natten, hon somna för ungefär en halv timme sedan i sin säng. Dom senaste dagarna har varit hårda för henne eftersom hon är så pass envis och vägrar sova middag.

Igår ville jag verkligen att hon skulle sova middag så hon skulle orka med kvällen. Det var planerat att hon skulle följa med mina föräldrar till Sophies föräldrar, och då vet man ju aldrig hur sen middagen blir osv. Men hur jag än försökte, och hur mormor än försökte så vägrade hon sova middag. Hon sa flera gånger att hon ville sova, men när vi kom ner till sängen började hon skutta runt och leka. Så efter många vänder så blev det aldrig någon tupplur.

och trots att hon inte hade sovit någon middag på dagen så var hon uppe till halv elva ungefär på kvällen. Sen orkade hon inte längre och hon fick låna en av deras sängar att sova i. Och då tycker man ju att hon borde sovit länge imorse, men så fel jag hade. Redan vid sju vaknade hon och var hur pigg som helst.
Och trots att hon vaknade så tidigt så vägrade hon sova middag idag med. Hon har iofs inte sovit middag speciellt mycket den senaste tiden när vi varit hemma. Men idag hade hon behövt det, för vid fem höll hon på och krokna och ögonen gick i kors. Så vid kvart i sex gjorde jag iordning välling efter ett tappert försök att få i henne lite potatismos och köttbullar utan resultat. Då tyckte jag att det bara fanns ett alternativ, sängen.

Och när hon ändå ligger och sover passar jag på att skriva ut massa fotografier på henne som jag ska sätta in i albumet. Jag har jobb i år och dar framför mig kan jag säga. Har inte skrivit ut några kort sedan maj -07. Fy på dig Therese!!

RSS 2.0