Blött i sängen

Att Filippa varit blöjfri ett tag har nog inte någon missat, men hon har ändå valt att ha blöja på nätterna. Och det har alltid varit hennes val, varje kväll frågar jag alltid henne om hon vill sova i blöja eller trosor.
Men igår glömde jag fråga, och tog förgivet att hon ville ha blöja, precis som alla andra nätter. Men då protestera hon minsann.
- Nej inte blöja. Jag ska sova trosor. Bara trosor. Sa en bestämd dam. Och samma sak sa hon idag. Hon har sovit någon natt utan blöja förut också, och det har aldrig hänt något. Hon är i och för sig torr 9 av 10 nätter.

Men nyss var det första "olyckan" som hände under sovandet. Hon gnällde till lite, och jag såg direkt att det var blött i sängen. Men hon var inte förtvivlad. Hon lät mig snällt byta sängkläder, trosor och sen la hon sig snällt ner och somna om.

Hon är duktig, min lilla prinsessa. Och några nattolyckor kan ju hända i rätt sena åldrar också.


Knasigt

Mikaela ringde förut för att prata lite skit inför imorgon. Och Filippa ville också få prata lite med Mikaela.

Filippa: Hej, vad gör du?
Mikaela: Hej, kör bil vad gör du?
Filippa: Tittar på Barbie.
Mikaela: Mamma har sagt att du tycker om Barbie.
Filippa: Nej
Mikaela: Ljuger mamma?
Filippa: Ja.
Mikaela: Ska jag prata med mamma?
Filippa: Aa
Mikaela: Då ska jag prata med henne.
Filippa: Tack

Mager och eländig

Idag när jag hämtat Filippa från dagis så gick vi till centrum. När vi nästan var framme så gick vi förbi en äldre dam och en yngre med varsin hund. När vi precis passerat säger den äldre damen;

- Se så mager och eländig hon ser ut
Den yngre: Vem då?
Den äldre: Hon där, som precis gick förbi.

Jag var inte långt ifrån för att vända mig om och fråga vad hon hade för problem med min kropp. Men sådan är ju inte jag, jag skaffar mig inte bråk. Och jag väljer noga vilka argumentationer jag ger mig in i. Och om hon har problem med min kropp så får hpn väl kolla åt ett annat håll.
Men hon kunde väl i alla fall väntat mer än 2 meter.

Åååh, kärring.

Hjälp, jag har en groda i badkaret


Min ängel.

Filippa badade efter lunch idag. Och efter hon plaskat runt hur länge som helst tyckte jag det var dags för henne att gå upp. Syster skulle komma efter en liten stund också för att vi skulle åka iväg.

Jag: Flippa, nu har du badat jätte länge, är det inte dags att gå upp nu?
Filippa: Nej, jag vill bada.
Jag: Men du kan få bada imorgon igen, du kommer se ut som ett russin snart.

Lite senare, när Filippa simmar runt i badkaret.
Jag: Kom Filippa nu går vi upp.
Filippa: Jag vill inte.
Jag: Är du en fisk?
Filippa: Nej, men en groda. Får jag bada nu?

I bilen.
Jag: Är Filippa fortfarande en groda?
Filippa: Nej, groda badar.

Haha, jag undrar vart hon har fått för sig att man skulle få bada mer om man är en groda?

Knasigt

I bilen på väg hem.

Morfar: FIlippa, du är knasig.
Filippa: Filippa inte knasig, morfar knasig.
Morfar: Jo Filippa är knasig.
Filippa: Morfar knasig, eller hur?
Morfar: Filippa är jätte knasig.
Filippa skrattar: Mamma, morfar tror jag är knasig.
Jag: Vad knasigt.

Ibland blir det väldigt mycket knasigt.

Barn är inga problem

Det är inlägget är lösenordskyddat.

Dom som har tillgång kan läsa här.

Student till hösten

Äntligen är oroligheterna och klumpen i magen borta. Igår var den bästa dagen i mitt liv på väldigt länge. Jag fick äntligen veta att jag kom in på den skolan och de programmet som jag verkligen ville komma in på.

Ända sedan april då jag ansökte har jag gått och varit lite smått orolig över om jag skulle komma in eller inte. Redan där startade grunden till klumpen i magen. När juni börja närma sig växte klumpen och blev till en obehaglig sak i magen. När jag då såg att man var tvungen att vänta till mitten på juli, blev man ju ännu mer orolig. Tänk om jag inte skulle komma in, vad sjutton ska jag göra då?

Mitten på juli kom, och jag fick en reservplats? What? En ynka liten reservplats tänkte jag. Direkt blev ja väldigt orolig och hade ställt in mig på att jag inte skulle komma in, och börja söka massa jobb och kolla upp komvux. För något måste jag ju göra till hösten, annars blir jag tokig.

Jag såg att det var i början på augusti man skulle få svar, och när vi kom in i augusti blev det olidligt. Jag mådde verkligen dålig över att inte få veta om jag kom in eller inte. Jag loggade in på studera.nu varje kväll och blev lika besviken varje dag när det inte kommit.
Men igår när jag inte hade tänkt kolla alls, ringde Sophie och sa att jag antagligen hade kommit in. Så hon fick logga in på min sida och kolla. Och ja, jag hade kommit in. Vilken lättnad. Allt bara släppte och jag kunde inte sluta le.

Det gjorde verkligen min dag och kväll!!

Sluta reta mig

Jag hade absolut inte behövt oroa mig över dagisvistelsen idag. Hon hade varit duktig och kissat på pottan när dom kom in för att äta lunch och hon hade inte sovit någonting alls. Skönt.

Vid bordet på dagis (ena fröken berättade för mig):
Någon gjorde något mot Filippa.
Filippa: Nu slutar du reta mig!
Fröken: Hon retades inte, hon tycker ju om dig.
Filippa: Aaa.

Jag tyckte det var bra att Filippa sa ifrån när hon tyckte någon retade henne, även om det kanske inte var någon som retades. Man ska ju stå på sig, och inte tillåta andra trycka ner en. Och jag har en känsla av att min lilla madam inte kommer bli nertryckt i första taget.

Tillbaka till dagis


Trampa, trampa, trampa.

Idag är det första dagisdagen på ett tag, och Filippa var väldigt glad när hon fick veta att vi skulle dit idag. Men hon skulle cykla, och efter hon lovat att hon skulle cykla hela vägen så fick det bli cykeln.
Hemifrån oss ner till centrum tar det ca 15 minuter för mig att gå om jag går själv i min rätt snabba takt. Och dagis ligger ungefär 10 minuter längre bort. Så efter 40 minuter var vi framme vid dagis, och hon cyklade faktiskt hela vägen förutom precis utanför gymnasiet då hon gick någon minut.

Jag hade hoppats på att det skulle finnas någon ordinarie personal från hennes avdelning där eftersom det är första dagen som blöjfri på dagis. Men det går nog bra ändå. Hoppas bara att hon vågar sätta sig där också.
Sa även att hon max fick sova 30 minuter, för hemma sover hon ingenting på dagarna och kan vara hur pigg som helst på kvällarna. Och nu går hon så korta dagar på dagis så det är gränsfall om hon ska sova alls.

TIPS: Till potträningen

 

Klistermärken i beröm. Men en del har damen pillat bort när hon suttit på den. Hela pottan var full som bild 1 & 2 förut.

Till en början ville Filippa inte sätta sig på pottan, men efter mycket om och men kunde man få henne att sätta sig på den - men inte göra något. Så rätt länge fick hon sätta sig på pottan någon gång ibland, men jag la aldrig ner någon större energi på det. För jag ansåg henne som inte redo.

Men en dag i mitten på juni så kissade hon helt plötsligt när hon satt och lekte på pottan. Hon fick så mycket uppmärksamhet och fick höra hur duktig hon var flera hundra gånger så hon ville kissa på pottan igen, på en gång. Där öppnades dörren till  en blöjfri framtid.

Bara någon dag efter åkte jag och köpte massa klistermärken på ÖoB (super billigt), för att ha och uppmuntra henne ännu mera till att gå på pottan. Ibland känns det som att ord inte räcker till. Och alla, eller i alla fall dom flesta uppskattar alltid att få något. Så jag började med att varje gång hon gjorde något på pottan, alltså det räckte inte med att hon satte sig, så fick hon ett klistermärke att sätta på pottan.
På så sätt kunde hon både se och hålla koll på hur duktig hon var och är när det gäller pottan.

Nu en och en halv månad senare är hon helt blöjfri på dagarna, egentligen nätterna också. Hon är snustorr marioteten av alla nätter, men för att få slut på blöjorna så får hon ha det på nätterna.
Och det har bara hänt en olycka på tre veckor.

Jag tyckte att min metod fungerade alldeles utmärkt, och tror inte jag skulle kunnat hitta en bättre faktiskt.

Fötter som växer

Idag har det varit underbart väder ute. Och jag hade ingen lust att bara vara hemma, så ringde Sophie och vi spenderade dagen tillsammans, med Filippa såklart.
Imorgon är det dags för dagis igen efter sommaruppehållet sen mitten på juni, och jag kände att jag bara var tvungen att mäta Filippas fötter och skor. Och eftersom vi skulle möta upp Sophie och handla lite grejer så åkte vi till maxi. Vid skoavdelningen mätte vi Filippas fötter och jag kan ju säga att jag fick en chock. Hennes fötter hade växt hur mycket som helst sen början av sommaren. Gymnastikskorna och ett par ballerina var 1 cm för små. Vilken tur att det varit sandaler väldigt mycket.

Så det var bara att åka till Tumba centrum och kolla på Din sko vad dom hade. Men dom hade ju ingenting alls. Alla rea-skor hade fel storlekar, och de nya inför hösten var så stora och klumpiga.
Ett sista försök var på Eurosko, som jag inte tycker om för tycker deras barnskor är alldeles för dyra. Men där hittade vi ett par fina vita och lila gymnastikskor med 50% rabatt. Nu ska vi bara test gå lite här hemma med strumpor också för att vara helt säkra på att dom kommer funka i höst.

Filippa älskade skorna i alla fall. Men hon hade väldigt svårt att gå framåt, för hon hade fullt upp med att titta på fjärilarna på sidorna som blinkar när man går.

Nappkrig


Jag bryr mig inte speciellt mycket om vad Filippa har för napp så länge hon är nöjd med den. Därför brukar jag oftast låta henne välja själv när det är dags att inhandla nya. Men sen är det också så att när hon får en ny napp, även om hon inte valt den själv, så blir det den nya favoriten som hon alltid vill ha.
Och ibland kan det skapa en del åsikter hos andra. Jo då tänker jag ju självklart inte på alla dom vanliga napparna, utan lite dyrare nappar med speciella motiv. (se bilder ovan)

Förra lördagen fick Filippa en hammarby-napp av min mammas gudfar. Och eftersom det var en ny napp hon fått var det den som gällde. Min syster skvallrade till sin pojkvän om hammarby-nappen och han gick och köpte en AIK-napp till henne, som min syster kom förbi med i veckan.
Filippas pappa tyckte inte direkt om Hammarby-nappen när han såg den, men AIK var värre än Hammarby och lär väl komma med Djurgårds-napp nästa gång.

Är det någon annan som har något önskemål om vad hon ska ha för napp i munnen så kan ni ju komma och lämna bidragen nu medan alla andra håller på, så har vi den biten avklarad sen. haha ;)

En tripp till Gamla stan

Jag blev så irriterad på mig själv att jag glömde systemkameran hemma idag. Men som tur är så hade jag mobilen med mig så får hoppas att något av korten i alla fall går att använda. Ska kolla så fort jag skrivit klart texten.

Mormor, jag och Filippa ville hitta på något att göra idag men allt vi kom på kändes bara tråkigt. Så till slut bestämde vi oss bara för att åka in till Gamla stan för att kolla på båtarna och äta glass.
Först gick vi och köpte oss en varsin korv bara för att få någonting i magen, och varsin dricka. Det var ju så otroligt varmt. Sen gick vi upp mot slottet för att gå vidare mot några båtar. Men när vi kommit en liten bit förbi slottet möter vi en lång rad med hästar. Det var ridande högvakt. Så vi små sprang tillbaka till slottet för Filippa ville kolla på hästarna. Men vi kom rätt långt bak så vi lyssnade mest på musiken och Filippa satt på våra axlar så hon kunde se lite grann. Annars gungade hon på några kedjor som förövrigt gjorde två hål i hennes leggins.
När dom sen kom ridande bara någon meter ifrån oss var hon en riktig glad och nöjd liten fis. Men hon blev jäkla arg när dom red tillbaka till stallet. Stod och stampa i marken som Lotta på Bråkmakagatan gör.

Men lyckades i alla fall få med henne till västerlånggaran där vi köpte ben&jerry glass. Riktigt gott. Sen gick vi ner och satte oss vid slussen och kollade på båtarna medan vi åt glass.

En riktigt trevlig dag faktiskt. Och Filippa var nöjd, och sa att det var en rolig dag. Fast hästarna var bäst.


Polisen.


Första hästen i ledet.


Fyra i bredd gick dom så fint.


Hästen Harry.


Dom som inte hade några instrument. Fick förresten aldrig någon bild på dom med instrumenten. När jag kom tillräckligt nära hade dom tagit borta alla.


Våran utsikt medan vi åt glass.


Kolla vilka söta änder som kom simmande. Och precis nedanför oss la barnen sig till rätta för att sova.
Filippa hade sett att det flöt runt en napp i vattnet och tyckte vi skulle ge den till barnen.

Samma datum, men 2 år senare

För exakt 2 år sedan fyllde jag i den här listan i min gamla blogg, och tyckte det kunde vara lite roligt att se skillnaden. Nu när jag ändå är grymt uttråkad och inte har något speciellt för mig.
Svaren till vänster är det jag skrev 1 augusti 2007, och det till höger är mina svar idag, 1 augusti 2009.

Tre saker jag inte förstår mig på:
- Mydigheterna    - Varför jag har sånt oflyt med jobb och skola
- Varför vissa saker är som det är...   - Varför det inte går att få in gamla blogg inlägg
- Vissa personer. Inga nämda inga glömda.   - Vissa personer får nog stå kvar.

Tre saker som finns på mitt skrivbord/bordet                              Ligger i min säng
- En godispåse   - En bok
- Lippas AD-vitaminer   - Fjärkontroller
- TVtidningen och expressen   - Min mobil

Jag sitter vid:
- Mammas bärbara vid rumsbordet   - Min egen bärbara

Tre saker jag gör just nu:
- Fyller i den här grejen i bloggen   - Ja, fyller i den här.
- Har Lippa i knät   - Pratar med folk på msn
- Pratar lite med mamma och Camilla   - Har tråkigt

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
- Åka till Island   - Åka till Island, självklart.
- Hitta min riktiga man   - Hitta den rätte
- Lyckats med mitt företag   - Få den kariärr jag förtjänar.


Tre saker jag kan:

- Vara irriterande   - Prata massor
- Skämma ut mig i massor   - Skämma ut mig
- Allt, är kompis med Lotta :p   - laga mat


Tre saker jag inte kan:

- Tänka innan jag talar   - Kan fortfarande inte tänka innan jag talar
- Vissla, aldrig varit intresserad av all lära mig det   - Kan fortfarande inte vissla
- Äta jordnötsringar, eftersom jag är allergisk mot det   - Kan fortfarande inte äta jordnötter av samma anledning


Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:

- Lippas underbara skratt   - Filippas underbara skatt och kommentarer
- Christina Aguileras alla låtar, sjukt bra!   - Christina Aguilera, absolut
- Ditt hjärta   - Ditt hjärta och dig själv

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
- Prata flytande engelska   - Kunna fler språk
- Åka snowbord bra   - Blankt
- Trolla med knäna, haha kom inte på nått   - Blankt

Tre favoriträtter:
- Lax i stor lass   - Räk- och chiligryta
- Tacos   - Grillat kött med tzatziki
- Grillat kött med tzatsiki och potatis   - Tacos


Paraden

Idag hade jag egentligen inte tänkt att vi skulle göra något speciellt, min mormor och morfar skulle komma på kvällen och äta middag med oss. Så en lugn dag hemma var väl kanske inte helt fel.
Men så kom det ett sms från Casse (mer känd som Påsen av mig) att hon tyckte vi skulle följa med in till stan och kolla på paraden. Och då kom jag ihåg att jag visst hade lovat henne att vi skulle följa med. Så det var bara att packa ihop sakerna och röra sig mot bussen.

Men jag ångrar inte att vi följde med, för vi hade väldigt trevligt och Filippa älskade paraden. Hon satt på mina och växelvis Påsens axlar för att se, och klappa händerna. Hon skrattade och pekade, klappade händerna och skrattade lite till.
Det som berörde mig mest, och som jag tyckte var väldigt fint var "Stolta föräldrar till homosexuella barn".

Det är så skönt att man kan hitta på såna här saker då man är borta en väldigt stor del av dagen utan att det händer någon olycka. Nu får jag väl ångra att jag säger så. Men låter jag henne gå på pottan och kissa innan vi går, så klarar hon sig tills man kommer hem igen. Hon sa till på tåget att hon behövde gå på pottan, jag sa att vi inte hade så jätte långt kvar men att hon fick hålla sig ett tag till.
Och hon kissade på pottan hemma sen. Så skönt att det verkligen fungerar med så bra utan blöja även ute.

Tyvärr glömde jag kameran hemma, annars hade vi tagit massa kort. Men det blev lite sressigt när Påsen smsade. haha

Ventilerar

Det är inlägget är lösenordskyddat.

Dom som har tillgång kan läsa här.

RSS 2.0