Jag mår toppen, jag är lycklig.

Lycklighets-testet

[x] Du har en pojkvän.
[x] Du har ett eget rum.
[x] Du har en mobil.
[x] Du har en iPod/MP3 spelare.
[x] Dina föräldrar är fortfarande tillsammans.
[x] Du har fler än 2 bästa vänner.
[ ] Det finns en pool på din gård.
[x] Du klär dig som du vill.
[ ] Du hänger med kompisar mer än en gång i veckan.
[x] Det finns en dator/laptop i ditt rum.
[x] Du har aldrig blivit nedslagen.
[x] Du gråter aldrig mer än 3 gånger i månaden
[x] Du får lyssna på vilken musik du vill lyssna på.
[x] Ditt rum är stort nog för dig.
[x] Människor använder dig inte för den du är.
[x] Du har varit på konserter.
[ ] Du samlar på något normalt.
[x] Du längtar till skolan.
[x] Du önskar inte att du var någon annan.
[ ] Du spelar någon sport.
[ ] Du brukar göra något efter skolan.
[ ] Du äger en bil.
[x] Du brukar inte bråka med dina föräldrar.
[x] Du är nöjd med ditt utseende.
[ ] Du har inget självförtroende alls.
[ ] Du har aldrig fått IG.
[ ] Du vet vad som händer i världen.
[x] Du bryr dig om folk.
[x] Du är nöjd med ditt liv.
[x] Du kan mer än ett språk.
[x] Du har ett smeknamn.
[ ] Du har ett husdjur.
[x] Du kan hela orden från 10 låtar.
[ ] Du har inga "fiender".
[x] Du är en ganska snäll person.

Total: 24
-----------
Total :

0-10 - Du mår inte bra, du är inte lycklig.
10-20 - Du är inte jättelycklig men det duger. Du kan du känna dig ensam och sviken ibland.
20-35 - Du mår toppen, du är lycklig!


Filippas dag på Huddinge Sjukhus


Bild 1 & 3: Blåser såpbubblor
Bild 2: Kanyl i foten
Bild 4: Ser rätt stroppig ut haha
Bild 5: Kanylförsöket

Vid halv sju hoppade vi in i taxin imorse, och redan kvart i sju klev vi in på Huddinge sjukhus. Vi gick och anmälde oss på barngatan och sen tog hissen upp till öron-barngatan.
Nästan på en gång fick vi ett rum och sjukhuskläder. Rummet kunde Filippa acceptera, för hon hade ju sin mamma. Men kläderna fick jag sätta på henne under protest, hon gallskrek och streta emot så mycket hon kunde. Men när det var gjort, var det lugnt igen och vi gick bort till det så kallade dagrummet och hämtade några barnböcker. 
Efter en liten stund när vi skulle gå och lämna tillbaka böckerna igen så träffade vi läkaren som skulle operara Filippa. Hon var jätte trevlig, och Filippa vågade till och med säga hej.

Vid tjugo i åtta var det dags för alvedon, ett stort jävla piller som dom ville att jag skulle trycka upp i Filippas lilla rumpa. Och dom som känner mig vet vad jag tycker om saker i rumpan, det finns inte i min värld. Och just därför har jag aldrig gett Filippa alvedon den vägen heller. Men idag hade jag inget val och fick gå emot mina principer. Och bara därför fick hon en dubbel dos, så pillret var dubbelt så stort. Uschaaa!
Fem i åtta rullade sängen iväg, för att komma ner till operationssalen. Men eftersom jag känner min dotter så väl och visste redan innan att hon inte skulle tillåta mig att sätta ner henne på sängen och gå bredvid så bar jag henne bredvid.

När vi kom ner hälsade alla Filippa välkommen, och hon såg verkligen ut som ett frågetecken när alla visste vad hon hette. Så vi skämtade om att hon var en kändis. När dom pratade till Filippa sköt hon fram axeln och dom tyckte hon såg ut som en liten mini Paris Hilton. Jo, hon kan ju vara lite divig ibland.
Jag fick på mig en rock, sko- och hårskydd. Sen gick vi in i rummet. Där fick hon ett gosedjur och sen fick jag sitta med Filippa i knät medan dom försökte sätta in en kanyl först i ena handen och sen i den andra. Men det fungerade inte i någon utav dom, så det sluta med att dom fick söva henne med mask. Och det var det värsta jag varit med om. Det var en sån hemsk känsla att se hur ens egen dotter försvann. Hon streta såklart emot, och ville ha bort masken. Men jag fick sitta och hålla i henne tills hon blev som spagetti innan jag fick lägga ner henne. Det var så äckligt.

Sen fick jag sitta i ungefär 15 minuter i ett väntrum innan en kom och hämta mig. Och jag hann knappt fram till sängen innan hon började öppna ena ögat. Vi satt där en stund och sen fick hon en penna som lyser när man skriver, har såpbubblor och stämpel och så fick hon 2 ringar. Sen fick hon en piggelin och fick återvända till sitt rum. Där fick hon lite mat och massor att dricka, för dom ville se att hon kissade.
Så vid tolv tiden tog vi en taxi hem.

Imorgon gäller det

Imorgon är det den stora dagen med stort D! Imorgon 6.30 kommer en taxi och hämtar oss och kör oss till huddinge. Vid 7.15 ska vi träffa läkaren för att sen vid 8.00 göra själva ingreppet. Efter dom sen sett han hon kissat och även fått i sig lite mat så får vi åka hem, runt lunch tror dom.

Det som är jobbigt är att hon efter tolv ikväll inte får äta någom fast föda, och efter två får hon inte ens dricka välling. Och efter sex får hon inte ens dricka vatten. Det är antagligen inte en överdrivet glad prinsessa jag får med mig i taxin imorgon. Men om hon vaknar innan två i natt så ska hon få lite välling, så är hon kanske inte utsvulten när jag väcker henne.
Men tyvärr är hon lite som jag är med mitt morgon-te med sin välling, kan vara grinig och kommer inte igång förrän man druckit det. Men det löser sig.

Retstickan morfar, min pappa


Skiathos.

Igår rymde mamma och pappa, eller framförallt pappa, till Grekland, Skiathos. Pappa fyller nämnligen 50 gubb-år på midsommarafton och vågar inte vara hemma. När man blir äldre är det tydligen väldigt läskigt att vara hemma på ens födelsedag. Antagligen kommer monstret Hubert och äter upp dom, eller nått.

På kvällen ringde mamma för att berätta att resan gått bra, och att dom trivdes med rummet osv. Hon berättade även att dom redan hade hunnit bada.
Och eftersom Filippa var lite hängig i helgen så frågade hon rätt mycket om henne också. Det är ju mormor och morfars lilla ögonsten, som dom antagligen kommer sakna mer än deras egna barn nu dom 2 närmaste veckorna.
Men medan jag prata med mamma hörde jag pappa i bakgrunden hur han klaga över att det var så varmt, och att mamma skulle fråga om det regnade hos oss. Sen börja han skratta. Den retstickan.

Jag ångrar mig väldigt mycket att jag inte följde med. Men när dom boka resan visste jag ju inte att jag skulle få sparken och sitta syssolös hemma. Men hade jag följt med hade vi även behövt ta Filippas operation senare. Så det var faktiskt bäst att stanna hemma i iskalla Sverige. Så pappa, passa på och njut så du kan retas extra mycket när du kommer hem.

Hemma från dagis


Filippa tvättar händerna.

Idag fick Filippa som sagt vara hemma från dagis, vill inte riskera att hon blir sjuk nu innan operationen på torsdag. Men imorgon får hon gå en stund på dagis om hon inte har feber imorgon, såklart. För hennes temp har hoppat upp och ner lite dom senaste dagarna. Hon har inte feber, men en lite lätt förhöjdtemperatur ibland.

Imorgon har jag min första dubbellektion på körskolan. Är riktigt spänd. Ska bli riktigt roligt, har sett fram emot det enda sedan jag boka in tiden i början på maj. Så kör på förmiddagen imorgon, och så hämtar jag Lippa redan efter lunch. Så hon kommer alltså inte få sova på dagis. Är hon trött och behöver sova så får hon göra det hemma.
Men när vi är hemma så sover hon aldrig på dagarna. Hon vill inte, och hon behöver det inte heller för hon orkar ändå. Hon sov inte ens i lördags då hon hade 38,8 graders feber på dagen.

Kuckeliku

Imorse var mitt lilla busfrö i alla fall feberfri, och hon har varit det under dagen. Så jag hoppas verkligen inte febern kommer tillbaka. Skulle vara så typiskt att hon blir sjuk nu precis innan operationen.
Även om hon varit feberfri idag, så tänker jag nog behålla henne hemma imorgon. Dom ska till Hågelby och kolla på djuren imorgon med dagis, men om det är risk för regn vill jag nog inte ha henne ute i regnet hela dagen. Hade vi inte haft operationstiden på torsdag hade jag släpt i väg henne. Men eftersom jag verkligen vill att operationen ska få ske, så vill jag inte riskera något.

Filippa är en riktig liten rolig filur. Vi la ett alfabetspussel förut och då var det en tupp under T.

Mamma: Hur låter tuppen?
Filippa: Tupp tupp
Mamma: Nehe, den säger ju kuckeliku
Filippa: Kuckelu

Efter någon minut
Mamma: Hur låter tuppen?
Filippa: Tupp tupp
Mamma: Men tuppen sa väl kuckeliku?
Filippa: Aa, kuckelu

Helt hysteriskt

Imorse när Filippa vakna hade hon 39 graders feber, och det har hon haft mer eller mindre hela dagen. Hon har varit lite slö av sig och legat med mig i soffan och kikat på Rasmus på luffen och andra barnprogram, men inte sovit någonting alls. Men hon har ätit hyfsat bra. Andra gånger då hon varit sjuk har hon matvägrat, bara välling som gått ner. Men idag åt hon både lunch och middag med hyfsad aptit. Och när hon skulle gå och lägga sig hade hon tempern 37,5. Så kanske bara är en endagars feber.


Alltid roligt med sällskapsspel

Nu på kvällen har jag, Walle, Sophie och syster skrattat otroligt mycket. Vi har nämnligen spelat Helt hysteriskt. Och det är ett spel jag kan rekomendera om man tycker om att skratta. Spelet går ut på att man hela tiden ska gissa på ord, och under tiden kan man få massa tvång som man måste hålla. Som t.ex. att man måste köra ramsan huvud, axlar, knä och tå innan man slår tärningen, bara får prata med spelaren till vänster, sitta och massera den närmaste spelarens lår eller prata med frinsk brytning.
Med olika tvång kombinerade blir det helt hysteriskt roligt ibland.

Även om spelet faktiskt är rätt simpelt, så är det otroligt underhållande. Tycker jag.

Lång väg till dagis

Imorse tog det en halv evighet att komma fram till dagis, tror vi slog rekordet idag faktiskt. Vi hann inte med bussen som vi brukar ta, utan den efter. För lilla fröken skulle gå själv, plocka blommor till mamma och jag vet inte allt vad hon hitta på. Men eftersom jag tycker det är viktigt att uppmuntra barn till att gå själva så tyckte jag det inte gjorde så mycket.
Från centrum skutta hon runt en hel del också, men mot slutet börja hon krokna och fick rida på mina axlar och rygg. Så det var ett träningspass för oss båda två.

Efter jag lämnat busfröet skulle jag försöka få skatteverket att betala ut min skatt nu till midsommar, men det var sånt krångel med det så får väl snällt vänta till december. Men det suger.

Tokigt kär

Idag passade jag grannens barn ett tag på eftermiddagen, medan hon laga middag. Dom ville gärna komma över till oss och leka med Filippa. Så alla tre hade jätte kul och åkte rutschkana och lekte i sandlådan.

Grannen: Det lyser om dig, det syns att du är glad och mår bra.
Jag: Jo, jag är nog väldigt glad nu för tiden.
Grannen: Är kär, kanske?
Jag: Hehe, jo han står ju där (pekar ner mot altanen)
Grannen: Jo jag vet! Och det syns.

Så eftersom det syns så väl att jag är tokigt kär i min prins, så kan jag ju göra det offentligt även på min blogg.
Så bloggen det här är han som stulit mitt hjärta, Wouter. Wouter, det här är min blogg.
Så där ja.


Filippa ska sövas


Den 18 juni är det dags för mitt lilla charmtroll att åka till huddinge och få rör insatta i öronen. Även läkarna tröttnade på att hon hade så många öroninflammationer så det var faktiskt dom på vårdcentralen som frågade om det var okej om dom skickade en remiss. Och jag har under en längre tid velat sätta in rör av den anledningen att det är jobbigt för Filippa att ha miljoner öroninflammationer.

Så nästa torsdag ska min lilla prinsessa få kanyl och sövas ner. Men vilken tid vet jag inte förrän dagen innan. Men vi skulle få komma på morgonen och åka hem efter lunch, eftersom man måste sitta ett tag på uppakningsavdelningen ett tag. För själva ingreppet tar inte lång tid alls.
Men i papprena jag fick hem idag stod det att jag på onsdagen får veta om hon måste fasta eller om det är något speciellt hon inte får äta osv, hon får inte ha ätit ipren och andra mediciner 2 veckor innan ingreppet bara alvedon (men som tur är så får hon nästan aldrig sånt, och dom få gångerna är det alvedon jag gett), hon måste även duscha och tvätta håret samma morgon. Så det blir att gå upp tidigt. Hoppas bara hon får dricka sin morgon välling innan.

Mamma hjärtar dotter


Vi leker med en varsin kamera


Det är helt otroligt hur fort tiden går. Trots att det var snart 2½ år sedan förlossningen, kommer jag ihåg (nästan) allt som om det vore igår. Den bästa dagen i hela mitt liv. En oslagbar känsla och upplevelse.
Jag kommer ihåg smärtan, hur otroligt jobbig den faktiskt var, men den var ingenting mot miraklet som orsaka den.

När jag idag tittar på min prinsessa och tänker tillbaka, så kan jag aldrig förstå att hon faktiskt varit så liten så hon fått plats i min mage. När jag träffade Jannikes nyfödda dotter sa jag så där liten var aldrig Filippa. Men  det var hon faktiskt. Det finns ju vittnen och bildbevis på det.
Men min hjärna förstår det fortfarande inte.

Och en annan sak som min hjärna fortfarande inte har fattat, det är att den underbara varelsen som vi kallar Filippa faktiskt är min dotter, mitt eget kött och blod.
Varje gång jag tittar på henne blir jag alldeles varm i hela kroppen, och skulle utan tvekan kunna börja gråta av lycka. Hon är det finaste jag har.

Evig kärlek,
mamma hjärtar dotter <3


Frisyren

Jag lovade Mikaela att jag skulle visa hur Filippa ser ut i håret nu, efter jag friserade henne lite grann. Jag har inte kortat ner håret över allt, fram är det lika långt som det alltid varit, men eftersom det växte fortare eller mer där bak så har jag kapat av det i samma höjd som det övriga.

 
 

Pottan

Igår var det avslutning på dagis på efteriddagen/kvällen. Jag hade laddat upp med kameror, både min systemkamera för att ta kort, och min digitalkamera för att kunna filma, samtidigt. För förra året sjöng dom lite sommarsånger för föräldrarna, och i julas hade dom luciatåg så jag tog förgivet att dom skulle göra något slags uppträdande i år igen. Men till min besvikelse så gjorde dom ingenting. Vet inte om det var pga att det börja regna så vi fick flytta in i sista sekund eller om dom inte hunnit med något. Tråkigt var det i alla fall att det inte blev något.
Men det var trevligt att träffa alla andra föräldrarna samtidigt, äta lite och smaka på tårtan.

Potträningen går framåt. I söndags blev det inget kissande på pottan, vi hann inte dit den gången hon inte hade blöja. Men hon har börjat välja sig vid att inte ha blöja, utan trosor istället.
Igår morse tog jag av henne blöjan redan på morgonen när hon fick sin välling och satte henne på pottan framför teven, hon behöver bli distraherad för att göra något, annars blir hon orolig och vill ha blöja. Men hon gjorde aldrig något. Hon hade kissat rätt mycket under natten så tror inte det fanns något kvar.

Men envis som jag är så testa jag imorse med. Hon imorse var hon nästan torr så det såg ju ljust ut. Jag satte henne på pottan redan strax innan sju med välling framför teven. Sen när det var slut ville hon sitta kvar där och äta en smörgås, sen lägga pussel och bläddra i en bok. Efter ungefär en timme reste hon sig upp och sa färdig. Jag kika ner i pottan och såg att hon faktiskt hade kissat en skvätt.

Hon har börjat känna när hon är kissnödig, för i söndags när vi inte hann till pottan så började hon ta sig lite mellan benen, och starx efter kissade hon. Igår när vi var på avslutingen började hon ta sig mellan benen och kände efter om hon hade blöja, för då var det ju lugnt att kissa.
Det går framåt :)


Hur ser det ut hos er?

Nu är min nya design färdig. Det tog ett tag, men nu är det gjort.
På min dator ser det perfekt ut, precis som jag vill ha det. Och det gör det även på min prins dator. Men Sophie kunde inte se vad det stod på vänster sida.

Så jag är lite nyfiken på hur det ser ut hos er?

Punkter

Bara för att jag har fått massa fina idéer om hur min blogg ska se ut har jag blivit sugen på att skriva lite grann. Så tänkte uppdatera lite från helgen.
 
Igår;

  • Badade Filippa med sin chockrosa-skärm för första gången. Eller det var första gången som hon lät den sitta kvar tills man var färdig.
  • Klippte jag Filippas lugg. Den hade varit så lång ett tag att jag satt den åt sidan med ett spänne, men igår tog jag tag i det och klippte av det ½ cm över ögonbrynen.
  • Kissade Filippa på pottan för första gången. Hon har suttit på pottan tusen gånger förut, men det var inte förrän igår som hon faktiskt lyckades göra något.

Idag;

  • Filippa planterat blommor med mormor. Hon fyllde på krukorna med jord och placerade ut blommorna i hålen mormor gjorde.
  • Varit ute utan blöja. När vi skulle gå och rösta idag så sprang Filippa runt i bara trosor (alltså utan blöja) så vi gjorde en liten chansning och lät henne klä på sig utan blöja. Och det gick jätte bra, men vi var bara borta 30 minuter.
  • Klippt resten av Filippas hår. Jag tröttnade på hennes "hockeyfrilla" så klippte till det så det blev jämt och fint där bak också. Så nu har hon en pagé liknande frisyr med lugg.

Ombygnad

Ombygnad på bloggen för att jag ska bli intresserad av att blogga igen. Så layouten kan se lite lustig ut ett tag.

Men det kommer bli grymt snyggt när det är färdigt :)

RSS 2.0