Bio - prinsessan och grodan


Igår hämtade jag Filippa på dagis rätt tidigit, vid halv två tiden. Det var skönt att få hem henne lite tidigare så man får ännu mera tid med varandra än man annars får på vardagar.
Vi åkte direkt och hämtade min syster och åkte sen vidare till Heron City för att gå på bio. Filippa har frågat väldigt många gånger om inte vi kan gå på bio, och jag har då lite smått kollat om det gått något bra vid någon bra tid. Men det har bara varit sena tider eller inga barntillåtna överhuvudtaget.
Men så hitta jag att Prinsessan och grodan gick igår vid 15.15, och det tyckte jag var en perfekt tid. Hon hinner vara på dagis och leka först och sen hitta på något roligt med mamma och moster.

Visst vi skulle kunna gått en helg, då går det alltid barnfilmer mitt på dagen. Men jag ville inte gå en helg, för då går alla andra barnfamiljer också. Jag ville gå på en vardag så inte salongen var överfull, och då är det inte lika många som kan bli störda när Filippa pratar lite osv. Och på en vardag får man även chansen att bestämma platser själv.

Filippa orkade i alla fall se hela filmen, och verkade tycka att den var okej, men lite läskig ibland. Jag tyckte att det var härligt att dom sjöng rätt mycket, då jag är torsk på musikaler och disneyfilmer - perfekt kombination.

(God)morgon

Godmorgon, eller jag vet inte om man ska säga att det är en godmorgon då jag är trött så jag knappt vet vad jag heter. Vet inte om jag sovit i natt överhuvudtaget. Har mest legat och vridit och vänt på mig. Filippa sov i sin säng otroligt länge, har ingen aning om hur länge dock. Kollade aldrig på klockan. Men jag vet att jag sov den stunden som Filippa låg i min säng, och vakna samma stund som hon tjata om att hon ville gå upp. Vilket var en halvtimme tidigare än vanligt. Vilken tajming!

Men det som är konstigt är att man ändå känner sig relativt pigg efter man fått i sig lite te och smörgås. Jag känner mig ofast piggare dom dagar jag knappt sovit, men jag är helt borta i huvudet. Så det är en salig blandning.
Men en av sakerna jag funderade på i natt är, varför heter det smörgås? hur sjutton kom ordet fram eller till från början?!

Nu ska jag och mitt lilla charmtroll börja göra oss i ordning för att åka till dagis, just nu sitter hon i soffan och kollar på bolibompa och klipper massa krokodiler som attackerar mig, cirklar och fyrkanter som ligger i hela soffan. Innan det ritade hon gigantiska blommor.

Kärlek

Det var väldigt länge sedan jag skrev något här i bloggen nu. Jag har känt att jag inte haft tid, lust eller ork till det. Men nu ska jag försöka ta tag i det igen. För nu känns det som bloggen kan finnas i mitt liv igen.

Den senaste tiden har bjudit på väldigt mycket för min del som varit jobbig att handera. Och jag kan inte säga att det känns lättare nu heller, men jag kan leva med det. Och det är huvudsaken.
Och mycket måste jag säga är tack vare Filippa. Utan hennes kärlek hade jag nog gett upp väldigt mycket saker för länge sen. Det bandet vi har mellan oss är så starkt, att ingenting kan eller ska förstöra det, någonsin!

Folk runt omkring mig har under den senaste tiden skaffar barn, på många olika håll. Och jag kan inte säga annat än att jag är glad för deras skull, eftersom jag själv vet vilken lycka och glädje det är i att få ett eget litet mirakel. Och framför allt när dom börjar bli större och kan uttrycka sin kärlek och tacksamhet till en. Inte alltid i orden "jag älskar dig", utan att känna kärleken i deras kramar när man lämnar dom på dagis, att dom kommer sakna en, det långa "maaaaaaaammaaaaaa!" när man kommer för att hämta, och bamsekramen som skulle vara för evigt om man inte var tvungen att skita bort dom för att man faktiskt måste åka hem någongång också.

Det är just den kärleken som är värd allt annat, och det säger jag med säkerhet då jag upplever den varje dag!
Men jag har även några bland dom som fått barn som börjat tvivla på vad dom verkligen gjort, och tycker dom förlorat sin ungdom osv. Och jag har fått frågan om inte jag också känt så, eftersom jag trots allt bara var 19 år gammal när Filippa kom.
Men jag kan säga med all säkerhet att jag ångrar inte en enda dag, timme, minut eller sekund. Och det skriver jag med handen på hjärtat.

Filippa är och förblir det bästa i mitt liv. Jag kommer aldrig kunna förklara min kärlek till henne, det finns inga ord som någonsin kommer kunna komma i närheten.
Därför nöjer jag mig med att skriva att jag älskar dig över hela mitt hjälrta, Filippa!

RSS 2.0