Julafton

Filippa var så härlig och underbar på julafton. Det började med en ganska jobbig natt då hon verkade känna av julstämningen alldeles för mycket och tyckte det var dags att gå upp vid halv två på natten. Men det tyckte inte jag. Vid fyra tiden tröttnade jag på att försöka få henne att somna om så gick in till min mamma och frågade om hon hade lust att testa ett tag. Men bara efter en liten stund kom Filippa tillbaka, då hade hon ropat på mamma. Och bara efter en liten stund inne hos mig ropa hon på mormor. Men jag tyckte inte att hon skulle få hoppa fram och tillbaka så jag tvingade kvar henne inne hos mig, och efter en liten brottningsmatch somnade hon äntligen, runt fem eller så.
Det positiva var ju att hon sov till halv nio.

Kvällen före när Lippa låg och sov la vi fram alla julklapparna under granen, och till min stora förvåning så la hon inte märke till julklapparna. Inte överhuvudtaget på hela dagen.
Vid halv elva kom hennes farmor och Mogge för att ge henne deras julklappar, och inte ens då var hon på julklapparna under granen. Vid halv tolv kom hennes pappa och gav henne ännu mer julklappar, men hon brydde sig ändå inte om dom andra.

Under hela dagen var hon jätte glad och mysig, busade med alla och smaskade på massa julgodis. Under kalle satt hon nästan stilla hela tiden och kollade. Men mot slutet tröttnade hon och sprang iväg och lekte istället.
Efter kalle börjar vi alltid fixa maten och då skulle hon vara med och hjälpa till. Hon är så stor ibland.

Och efter maten kom vi entligen till den stora händelsen som alla barn väntar på. Först klädde min syrra ut sig till tomte med min hjälp. Och vi trodde att Filippa skulle bli lite rädd, men det första hon sa när hon såg tomten var "Lilla", vilket betyder Camilla. Jaha, där var det förstört.
När tomten gav Filippa ett paket och hon inte fick upp tejpen gick hon fram till tomten och bad om hjälp, hur många barn gör det egentligen? Och när tomten skulle ge paket till alla andra skulle Filippa hjälpa till att dela ut dom.
När tomten hade gått började vi med paketen under granen och Filippa brydde sig inte ens då om att springa fram till paketen. Hon stod snällt vid rumsbordet eller satt berdvid morfar i soffan. När hon fick paket utbrast hon "WOOOOW", hur härligt som helst. Och det roliga var att hon sa det varje gång.
När vi hade delat ut ungefär hälften av alla julklapparna tror jag att Filippa började bli nöjd, hon tyckte nog att hon fått tillräckligt så nu är nog resten till alla andra. Så när vi gav henne julklappar och läste t.ex. "God jul Filippa önskar mormor och morfar" så gick hon fram med paketet till mormor eller morfar.
Jag kan fortfarande inte förstå att hon var så lugn och sansad och är så jäkla givmild som hon är. Vill till och med ge bort sina egna julklappar. Mitt lilla troll! :)

Filippa fick det här julklapp; (vad jag kommer på nu)
Kläder
Spis
Kastruller m.m
Skridskor
Filmer
Play-doh
Raket
Täcke
Sovset
Förvaringslådor med nalle puh på
Pärlor och pärplatta
My little pony som kryper

Bilden uppe i headern är förresten från julafton. :)

Skulle vilja säga, att jag hatar dig, men det är så starkt ord, så nöjer mig med ...

Ja nu har det blivit en liten förändring i bloggens utseende i alla fall. Men det är förtfarande samma tema, som ni nog ser.

När jag var yngre, under grundskoletiden, fanns det en person som kallade sig för min kompis. Vissa dagar kunde hon bete sig som en kompis, medan andra gjorde hon vad som helst för att trampa på mig och få mig att må så dåligt som man kan må.
Det pågick under hela grundskolan, ibörjan på lågstadiet var det den enda personen jag kände och sökte mig därför till henne, och det utnyttjade hon såklart. Men eftersom det inte fanns någon annan att gå till så fann jag mig i det där.

På högstadiet, på våren i åttan, kom min räddning kan man säga. Några tjejer i klassen märke hur den här andra tjejen försökte sätta sig på mig allt mer och hemskare. Så dom släppte in mig i deras gäng och fick mig att lyckas dra mig ur den onda cirkeln.
Och på avslutningen i nian kunde jag stolt och självsäkert ignorera henne och låtsas som jag inte såg henne. Det var den enda personen jag inte sa hejdå till. Och det är jag väldigt glad för idag.

Jag skulle egenligen kunna beskriva alla hemska saker hon gjort mot mig i detalj, men då skulle jag behöva skriva hela natten och ingen skulle orka läsa ett sånt långt inlägg. Och jag tror även att jag skulle känna för mycket ilska.
Men det var inte vad hon gjort mot mig som var själva grejen med det här inlägget, utan att hon varit så hemsk så för mig finns hon egentligen inte ens, att hennes terror mot mig bara har gjort mig starkare och självsäkrare.
Men det förvirrar mig så mycket att efter allt hon gjort vågar hon skicka en vännerförfrågan på facebook!! Den ekvationen kan jag inte få ihop eller lösa. Inte ens om jag hade haft facit framför mig.

Min första inpuls var att ignorera, jag vill ju helst slippa se människans fula trynne igen. Men sen ville jag trycka på bekräfta för att se om det var något hon ville.
Och just nu vet jag varken ut eller in så låter det vara varken eller så länge..


Award

Har fått en liten award av Jannike, tack så mycket. :)

Denna blogg byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid och förhållande!

"Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Kopiera in texten o bilden i din blogg , skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare. Lycka till!"

Jag ger mina adwar till

Mikaela
Sophie
Elin
Johanna

Matilda
Therese

.


Nu har jag badat min lilla prinsessa så nu luktar hon supergott och springer runt i sin morgonrock. Lilla sötnosen.
Och skinkan är i ugnen sen 1½ timme så den ska vara klar till middagen ungefär. Det är en tradition i våran familj att man äter varm julskinka med potatismos till middag dagen innan julafton. :)

En liten julhälsning


Att göra lista

Idag har jag varit riktigt duktig. Jag har;

- Tömt diskmaskinen
- Hängt tvätt
- Dammsugit
- Torkat golvet
- Tagit fram vaxduken till köksbordet
- Lagat miljoner köttbullar

Och det jag har kvar att göra under dagen är;

- Göra julskinka
- Bada Filippa

Hjälp mig nu :)

Jag har bestämt mig för att stödja någon form av välgörenhet. Jag har länge velat göra det men inte vetat vad jag ska välja. För det ska verkligen kännas rätt om jag ska göra det. Och nu alldeles nyss kom jag på vilken organisation jag vill stödja.
Jag har i tidigare ålder stöttat dom med några kronor genom att knacka dörr och sälja saker, så jag har lite förkärlek till dom redan sen tidigare.

Och så fort man tänker på välgörenhet tänker dom flesta på alla fattiga barnen i afrika och liknande. Visst behöver dom hjälp, men det känns som dom flesta tänker på dom. Så jag har valt att tänka på våra djur. Så jag har valt att stödja WWF (världsnaturfonden), och det känns så rätt.

Men enda problemet är att jag inte vet vilken sorts fadder jag vill bli. Först ville jag bli späckhuggarfadder, men sen kollade jag på alla andra.

Så snälla hjälp mig någon;

Djugelfadder (Apor)
Isbjörnsfadder
Tigerfadder
Östersjöfadder
(sälar)
Späckhuggarfadder
Pandafadder

Vad skulle ni välja?

2008

Detta har jag hunnit med 2008 (och jag har tagit det här från Mikaela)

[x] Jag har hittat ny musik jag gillar
[x] Jag har fått nya kompisar
[x] Jag har varit i ett annat land än Sverige
[  ] Jag har hoppat från 10'an
[x] Jag har varit ledsen
[  ] Jag har velat dö
[x] Jag har varit glad
[x] Jag har blivit kär
[  ] Jag har känt mig sviken
[x] Jag har känt som att ingen har sett mig
[ ] Jag har suttit vid datorn mer än jag brukar
[ ] Jag har rappat
[ ] Jag har skrivit en låt
[x] Jag har känt hat
[x] Jag har känt som om någon tagit mig för givet
[ ] Jag har varit i slagsmål
[ ] Jag har varit "sjuk"
[x] Jag har varit sjuk
[x] Jag har dansat
[x] Jag har bråkat med mina föräldrar
[x] någon har sagt att jag är snygg
[x] Jag har bråkat med min babe
[ ] Jag har strulat med en främling
[ ] Jag har strulat med en av samma kön
[ ] Jag har varit så uppjagad att jag gjort misstag
[x] Jag har gråtit för något som hänt i mitt liv
[ ] Jag har slagit någon
[ ] Jag har kallat någon hora/slampa
[x] Jag har pissat utomhus
[x] Jag har däckat
[x] Jag har spytt
[ ] Jag har knarkat
[x] Jag har druckit alkohol
[ ] Jag har sovit i motsatta könets säng
[x] Jag har hånglat med någon av motsatt kön
[ ] Jag har raggat på främlingar
[ ] Jag har rökt
[ ] Jag har rymt hemifrån
[x] Jag har bakat
[ ] Jag har sovit utomhus
[x] Jag har åkt bil med fyllon
[x] Jag har varit/är kär
[x] Jag har saknat/saknar någon
[x] Jag har duschat med någon
[x] Jag har badat i havet
[x] Jag har solat utomhus
[ ] Jag har solat i solarium
[x] Jag har snackat i telefon mer än 2 timmar
[x] Jag har fått blommor av någon från motsatta könet
[x] Jag har gett någon blommor
[ ] Jag har sett en död människa
[x] Jag har varit på sjukhus
[x] Tagit studenten

Sopbubblor


Är man sjuk, trött och inte får vara där man vill så får man roa sig med något som man i vanliga fall inte brukar. Nämnligen sopbubblor.
Se så roligt hon tycker det är.

Vattkoppor

Under natten blev Filippa en prickigkorv. Och under morgonen och dagen har det kommit flera, så jag har konstaterat att hon fått vattkoppor.

Illaluktande spyor

Igår kväll när Filippa låg i sin säng och drack välling så satte hon sig upp och började gnälla. Och jag kunde inte förstå varför för hon hade lite välling kvar. Men mer än så hann jag inte tänka innan det kom en fontän ur hennes mun, över hela sängen, golvet, mig och hennes själv.
Jag ropade på mormor (min mamma) för att få hjälp. Tyckte det var bäst att jag tog hand om Filippa som var ner spydd medan mormor torkade upp och bytte sängkläder. Efter allt pysslande somnade hon utan problem.

Vid 00.15 satte sig Filipap upp i sin säng och gnällde och jag hjälpte henne över i min säng. Hon la sig ner på min kudde, och efter några sekunder spydde hon igen. Men den här gången kom det bara på min kudde och i min säng. Jag hjälpte Filippa upp och satte henne i min säng och sprang till mamma (som sover mittemot oss) och bad om hjälp. När jag kom tillbaka hade hon spytt igen, över hela sig. Den här gången var det min tur att ta hand om det medan mormor tog hand om Filippa.
Filippa somnade utan problem och sov hela natten, medan jag låg och hade småkoll på henne hela tiden så hon inte skulle spy igen.

På morgonen fick hon ingen välling för ville inte att hon´skulle hetsäta det, så magen vände sig ut och in igen. Så hon fick smörgås och vatten istället. Och efter mycket försiktighet så har hon fått behålla allt idag. Och när hon fick sin kvällsvälling så fick hon även behålla det. Så det var i alla fall skönt.

Här kommer det lite bilder på charmtrollet.


Filippa och morfar är lite knasiga, eller vad säger ni?


Filippa i sin nya morgonrock.

Besviken på att aldrig bli frågad

Eftersom jag har min älskade Filippa (som jag älskar över allt annat på denna jord, i detta universum) så blir det inte speciellt ofta som jag kan komma ut och roa mig. Och det är inget jag direkt saknar heller, jag trivs att vara mamma. Men även dom som älskar sina barn som mest behöver ibland få komma ut och ha kul på egen hand. Det måste såklart inte handla om sprit, men att man får koppla bort föräldrarollen en liten sekund.

Innan jag fick Filippa var jag ingen partypingla som sprang på krogen, rättare sagt så var jag aldrig ute på krogen för att supa. Men jag jobbade på den. När jag bara var 18½ år blev jag gravid och då var det ju ännu olägligare att gå på krogen, och även när Filippa väl kommit.
Även nu när hon inte ammar längre är jag inte borta ifrån henne speciellt mycket. I år har jag varit borta 2-3 gånger, varav 2 gånger var i samband med min student i maj.

Många runt omkring mig springer på krogen var och varannan helg och berättar hur jävla kul dom har och allt som hänt. Och varje gång blir jag lika förbannad över att dom berättar det för mig. Det är inte det att jag vill gå på krogen oftare, nej absolut inte för jag trivs hemma med min skrutt. Men det jag blir förbannad över att ingen kan fråga om jag vill följa med en endaste gång. Visst, jag kommer långt ifrån kunna tacka ja varje gång, inte ens en gång varannan månad, men någon gång ibland. Och jag vill inte att dom ska fråga varje gång dom ska ut heller, men någon enstaka gång i alla fall. Så man bara får känna att man blir medbjuden, att dom vill att man ska följa med och ha roligt med dom.

Och nej jag vill inte blir tillfrågad näta helg om jag följer med någonstans bara för att jag skrev det här.

Men jag vill absolut inte komma ifrån Filippa, aldrig i livet. För hon är verkligen mitt allt och jag gör verkligen allt för henne. Hon är mitt hjärta, mitt liv, min luft. Utan henne är jag inte hel, hon kompliterar mig totalt.

Julen och minnet är ej kompisar

Idag är det den 12 december, och det innebär att det bara är 12 dagar kvar till jul. Gud vad tiden går otroligt fort. Men det gör det i och för sig alltid inför jul. Då hinner man inte med någonting alls. Och vi ska inte prata om att man glömmer bort allt.

Tror ni att jag kommer komma ihåg och fråga några saker om måndag och skriva upp hur många som kommer på luciafirandet när jag hämtar Filippa idag?

Ska bli intressant och se om jag kommer ihåg det självmant och när jag fortfarande är i deras lokaler.

Insändare

Angående mitt förra inlägg. Efter att berättat om händelsen för pappa så sa han åt mig att ringa till SL för att berätta om den snälle chaffören. Men mamma sa att jag kunde skicka in en insändare i mitti botkyrka/salem, för busschafförer måste ändå läsa tidningarna på sina raster, vad ska dom annars göra? :p

Så här blev min insändare:
Jag vill ge en ros till busschaffören som körde 743 mot skäcklinge den 11/12 som gick från fridhemsplan 15.44. Trots att jag inte hade kommit fram till busshållsplatsen så stannade han och släppte på mig och min vagn, så vi slapp stå ute i 20 minuter och vänta på nästa buss. Du gjorde min kväll. Tusen tack!

Han gjorde min kväll

Idag när vi gick från dagis så var vi lite sega så det var på gränsen att vi skulle hinna med bussen. När vi var några meter ifrån busshållsplatsen så kom en buss som var inte lyste, så man såg inte vilken buss det var. Men jag ökade på stegen. När den kom hyffsat nära så jag att det var våran buss och jag hade inte hunnit fram til hållplatsen än, och han åkte förbi den. Jag chansade på att vinka till, och till min förvåning stannade han och släppte på honom.

Det tackar jag så hemskt mycket för. Att sitta och vänta på nästa buss i 20 minuter med Filippa hade inte varit någon hitt. Så han får dagens ros av mig.

Prickikorv nästa?


I ungefär en månad snart så har det gått vattkoppor på dagis, inte på hennes avdelning, men i huset. Och för drygt en vecka sedan gick en liten kille hem med vattkoppor på Lippas avdelning. Det var en av småttingarna, och alla småttingar leker med varandra på dagis. Och eftersom vattkoppor är luftburet går vi andra bara och väntar på att våra barn ska bli prickikorver dom med. Men det är ungefär 14-21 dagar som det kan ta innan det bryter ut, och det är dagen innan som man smittas som mest. Så rent logiskt så är ju alla barnen på dagis dagen innan man upptäcker att dom är sjuka.

Så enligt mina och dagis beräkningar borde Filippa (och alla andra småttingar som inte varit prickiga än) bli prickiga nästa vecka. För då har det gått 14 dagar. Jag skulle egentligen bara bli glad om Filippa fick vattkoppor nu när hon är så liten, för det är oftast inte lika jobbigt när dom är ganska små. Men det kan ju kännas lite dumt att få det en vecka innan jul, men man väljer ju inte sånt själv.

Så vi får väl se om hon blir en prickigkorv eller om hon klarar sig. Men det skulle vara ganska kontigt om hon klara sig eftersom hon lekt väldigt mycket med den här killen som har det just nu. Och jag vet även att i alla fall Tilde och Filippa är väldigt pussiga och pussar varandra. Så det är ju bäddad för att dom ska få det.
Men man kan ju aldrig vara säker.

Och eftersom man vet att hon kanske är smittad så letar man ju efter prickar hela tiden, eller man passar på och kikar efter dom när man byter blöja eller tar av kläderna. Och imorse hade Filippa en prick på rumpan, men eftersom det bara var en så kan det lika gärna en finneliknade sak. Men vi får se. Som sagt, man letar ju efter dom små rackarna.

Leksaker roar inte bara småbarn

Camilla sitter och leker med en av Filippas leksaker som har inspelningsfunktion och har spelat in "Vad har hänt med dig?" Så fort någon sa något så tryckte hon på den förbaskade knappen.
Efter att tryckt hundra elva gånger så säger mamma:

- Vet jag inte, men vi vet i alla fall vad som hänt med dig.

Gud vad vi andra skratta.

Dagens ris - Busschafförer

Jag har många gånger tänkt "varför tar jag aldrig det förbaskade körkortet någon gång för?!" Anledningen till att jag vill ha det är för att slippa åka med busschafförerna som inte kan köra. Jag bryr mig inte egentligen hur dom kör när jag är själv, men så fort Filippa är med blir jag förbannad på att dom inte kan försöka köra mjukt. Och det handlar inte bara om Filippa, utan om alla barn.
Filippa börjar bli så pass stor så hon gärna vill sitta eller stå på ett eget säte i bussen. Och det har jag absolut inget emot, såklart hon ska få vara stor om hon vill vara det. Och nu är hon så pass stor att hon skulle kunna sitta på ett säte utan att ramla ner, men inte med dagens chafförer. Då får jag sitta och hålla i henne krampaktigt, samtidigt som jag har fullt upp med att inte ramla av sättet själv.
Och till alla er som direkt tänker "varför låter du henne sitta själv på ett säte då?" kan jag säga att det spelar ingen roll om hon sitter i vagnen, enda skillnaden är att hon flyger runt i vagnenen istället. Har till och med (för några år sedan) varit med om att en busschafför körde så illa så en vagn tippade med ett barn i.
Förklarar det min rädsla att åka buss med Filippa?

Borde inte SL kunna kosta på sig en ordenlig förarutbildning för sina chafförer? Jag tycker att det är viktigare att man kan köra bra och mjukt när man kör buss än en personbil, för i en buss åker det betydligt fler människor samtidigt och utan bälte dessutom. Men 9 av 10 av chafförerna här i Botkyrka kör som krattor, det är tvärnitar vid busshållsplatser och rödlysen, rivstarter när dom ska iväg och 140 genom kurverna.
Större satsning på busschafföerna tack, i alla fall om man ska våga ha med sig små barn på bussarna.

Var bara tvungen att få ur mig lite, för har tänkt på det här varje dag. Och varje dag blir jag lika förbannad över att jag inte har körkortet så jag slipper åka till dagis med alla dessa nötter bakom rattarna.
Tack för mig.


Utmanad

Min kusin Johanna utmanade mig, så jag lyder.


Jag har:


( ) hånglat med någon av samma kön
(x) varit kär
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte känt samma sak
( ) blivit arresterad
(x) hånglat med en främling
(x) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
(x) varit med på TV (syntes lite snabbt på tv4-nyheterna)
(x) flugit
( ) spytt i en bar
( ) sett en del av dig själv brinna
(x) ätit sushi
(x) åkt snowboard
() varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande (ryggmärgsbedövning) 
(x) älskar eller saknar någon just nu
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) lekt uppklädd
(x) åkt släde
(x) fuskat när jag spelat spel
() somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
(x) vunnit en tävling
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
( ) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
( ) känt mig som en utstött
( ) hatat ditt utseende
( ) varit med i radio
( ) varit vittne till ett brott
(x) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
( ) känt som om jag håller på att dö
(x) gråtit mig själv till sömns
(x) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
( ) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) dansat i regn
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
( ) gjort upp eld på en strand
(x) åkt rullskridskor
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
( ) hoppat från en bro
( ) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
(x) limmat fast din hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
(x) kysst en groda , man får kyssa många grodor innan man hittar prinsen
(x) suttit på ett tak
( ) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) tror på spöken
() burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) brutit ett ben (armen faktiskt)
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
( ) fuskat på ett prov
( ) haft en Britney Spears-skiva
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken
( ) sårat någon du älskar
(x) blivit sårad av någon du älskar
(x) tittat på mer än tre långfilmer i sträck
(x) sprungit tills du ramlat
( ) tjuvtittat i tjejernas/killarnas omklädningsrum


Liten börjar bli stor


Idag är jag väldigt stolt över min lilla prinsessa, som inte är så liten längre. Förutom att hon både går till och från dagis hållandes i min hand utan gnäll gör mig otroligt stolt. Men ikväll gjorde hon mig ännu stoltare.
För någon vecka sedan brukade jag alltid ligga med henne tills hon somna, men hon hade så svårt att somna och det var då vi drog ner på sovandet på dagen. Och i samma veva bestämde jag mig för att jag inte skulle ligga med henne, jag skulle till en början sitta med brevid sängen på golvet. Och det fungerade bra, inget krångel alls.
Men ikväll ville hon inte somna på det sättet heller, hon låg bara och stirra och sparkade. Så efter nästan 40 minuter frågade jag henne om jag skulle gå, och då nickade hon. Lydig som jag är så gick jag ut. Jag stod ute i hallen i 5 minuter, sen gick jag in för att kolla om hon blundade. Men då tittade hon upp på mig. Jag frågade om hon ville somna själv, då nickade hon igen.
Jag pussade henne och sa godnatt, då vände hon på huvudet och jag gick upp. Jag sa till mig själv att jag ger henne 10 minuter, sen går jag ner och kollar till henne. Efter 10 minuter sov hon som en stock.
Stora tjejen!

Filippas dagar..


6.30
Vaknar Filippa (oftast) och attackerar mig
6.45 Vi går upp och gör välling tillsammans
6.50 Filippa sitter i soffan och dricker välling medan jag gör ordning frukost
7.00 Äter vi frukost och när Lippa är klar hoppar hon iväg och leker
7.45 Brukar vi gå ner och byta blöja på Filippa och välja dagens kläder
8.00 Klär Filippa på sig (med min hjälp)
8.15 Klär vi på oss ytterkläderna för att gå till bussen¨
8.25 Går vi hemifrån
8.38 Hoppar vi på bussen
8.47 Kliver vi av och går mot dagis
8.57 kliver vi innan för dagisdörren
9.02 Pussar Lippa mig hejdå och vinkar i fönstret

15.50 Kliver jag innanför dagisdörren och blir anfallen av en glad Filippa
16.05 Går vi mot bussen, Filippa med en banan i handen (eller någon annan frukt)
16.20 Kliver vi på bussen
16.50 Kliver vi innanför dörren hemma. (Av någon konsig anledning går hon mycket långsammare på kvällen, och hittar mycket fler intressanta saker att studera)
17.15 Börjar jag med maten (beroende på vad det är för någon mat och hur lång tid det tar att laga) medan Filippa leker eööer hjälper till.
17.45 Sätter vi oss vid bordet och äter middag.
18.10 Brukar mormor och Camilla ramla innanför dörren och får en bamsekram av Filippa.
18.30 Börjar vi varva ner inför sängen, och läser böcker och liknande i soffan.
18.40 Gör vi en paus och borstar tänderna, och fortsätter sen att läsa böcker.
19.00 Gör jag välling, och gör Filippa klar för sängen.
19.07 Kryper Filippa upp i sin säng med Tiger och en nappflaska med välling.
19.31 Har Filippa somnat och jag går upp. (Fast det varierar ju väldigt mycket när hon somnar. Men efter vi reglerat hennes sovande på dagen så har det tagit 20-30 minuter för henne att somna på kvällarna.)

Det var Filippas dag i korta drag.

Pepparkaksbakning

Idag har Filippa och jag bakat pepparkakor. Och det finns väl inget bättre sätt att berätta hur det var än i bilder. Så här kommer det några bilder när vi bakar. Och jag ber om ursäkt att det är lite suddigt, men fotografen (som inte var jag) kan inte riktigt kameran. Men man ser ju i alla fall vad vi gör eller hur?!


Mamma lärde mig att man skulle trycka så här.


Och sen måste man ju välja olika.


Och här är jag och mamma.

Snart jul

Nu är det bara..

18 dagar kvar till jul.

Växer som ogräs

Filippa växer så fort känns det som. Helt plötsligt har overallen blivit alldeles för liten så nu måste man jaga rätt på en ny sådan ganska snabbt också. Har i och för sig en två delad också, men ibland är det bättre med en overall och det kan vara skönt med ombyte ibland också. Speciellt när det är sånt här väder och man väldigt lätt blir blöt.

Och som om det inte bara var nog med att hon växer som ogräs, hon utvecklas som ogräs också. Varje dag kommer hon med ett nytt ord, och bara från den ena dagen till den andra så ratar hon vagnen helt och hållet. Hon ska både gå till och från dagis, men än så länge håller hon mig i handen i alla fall.
Och under den här tiden har det även blivit lite jobbigt att somna på kvällarna, det kan ta upp emot 2 timmar för henne att somna. Så nu har vi börjat med att hon bara får sova max 1 timme på dagis så får vi se om det blir någon skillnad. Annars får vi dra ner mer på det. Vi ska ge det en vecka i alla fall.

Tick tack

Nedräkning till julafton..


..19 dagar kvar.


Tiden går fort

Nu börjar nedräkningen till julafton..

.. 23 dagar kvar


RSS 2.0