Prickikorv nästa?


I ungefär en månad snart så har det gått vattkoppor på dagis, inte på hennes avdelning, men i huset. Och för drygt en vecka sedan gick en liten kille hem med vattkoppor på Lippas avdelning. Det var en av småttingarna, och alla småttingar leker med varandra på dagis. Och eftersom vattkoppor är luftburet går vi andra bara och väntar på att våra barn ska bli prickikorver dom med. Men det är ungefär 14-21 dagar som det kan ta innan det bryter ut, och det är dagen innan som man smittas som mest. Så rent logiskt så är ju alla barnen på dagis dagen innan man upptäcker att dom är sjuka.

Så enligt mina och dagis beräkningar borde Filippa (och alla andra småttingar som inte varit prickiga än) bli prickiga nästa vecka. För då har det gått 14 dagar. Jag skulle egentligen bara bli glad om Filippa fick vattkoppor nu när hon är så liten, för det är oftast inte lika jobbigt när dom är ganska små. Men det kan ju kännas lite dumt att få det en vecka innan jul, men man väljer ju inte sånt själv.

Så vi får väl se om hon blir en prickigkorv eller om hon klarar sig. Men det skulle vara ganska kontigt om hon klara sig eftersom hon lekt väldigt mycket med den här killen som har det just nu. Och jag vet även att i alla fall Tilde och Filippa är väldigt pussiga och pussar varandra. Så det är ju bäddad för att dom ska få det.
Men man kan ju aldrig vara säker.

Och eftersom man vet att hon kanske är smittad så letar man ju efter prickar hela tiden, eller man passar på och kikar efter dom när man byter blöja eller tar av kläderna. Och imorse hade Filippa en prick på rumpan, men eftersom det bara var en så kan det lika gärna en finneliknade sak. Men vi får se. Som sagt, man letar ju efter dom små rackarna.

Era ord
Postat av: Johanna vattenkanna

hej hallå! :) Imorgon åker vi till ma o pa :) Hoppas vi ses på lördag! Saknar er och nea ser fram emot att träffa Lippa!! :)



KRAM

2008-12-11 @ 17:30:15
URL: http://intesomjag.publishme.se

Säg ditt här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0